Hvad er sødemidler?
Et sødemiddel er et stof, som du kan putte i din mad, bagværk, drikkevarer eller lignende i stedet for almindeligt sukker. Sødemidler efterligner smagen af sukker, men har den fordel, at de indeholder få eller ingen kalorier og kan derfor fungere fint for dig, som gerne vil skære ned på indtaget af sukker eller vil have stillet sukkertrangen og samtidig reducere kalorieindtaget.
Forskellige typer af sødemidler
Der findes forskellige typer sødemidler – de energigivende og de ikke-energigivende.
De energigivende sødemidler erstatter sukker 1:1, da deres sødeevne ligger tæt på sukker. De energi-givende sødemidler bruges ofte i madlavningen og betegnes i daglig tale som sukkeralkoholer. Eksempler på energigivende sødemidler kunne være Fruktose, Sorbitol, Maltitol og Xylitol.
De ikke-energigivende sødemidler søder meget mere end sukker og man skal derfor ikke bruge samme mængde af disse sødemidler, som man ville bruge sukker. Eksempler på ikke-energigivende sødemidler er Aspartam, Sakkarin og Sucralose.
Sødemidler og sukkererstatning for enhver smag
Her på siden finder du et stort udvalg af sødemidler og sukkererstatning.
Stevia som sødemiddel
Stevia kan bruges alle de steder, hvor du ville bruge sukker. Du kan bruge det i bagværk, i din kaffe eller the og på din morgenmad. Stevia findes både som pulver, tabletter og dråber.
Hvad er stevia?
Stevia er et kendt sødemiddel og er et ekstrakt fra stevia-planten, som vokser i Sydamerika. Stevia indeholder op til 90% færre kalorier end almindeligt sukker og så søder det 5 gange mere.
Når et produkt er sødet med stevia, så står det ofte på indholdslisten som ”steviolglykosider”.
Sukrin som sødemiddel
Sukrin er et sødemiddel, som finder i bl.a. pærer og meloner. Sukrin er derudover også et kulhydrat, men bliver ikke brugt som energi af kroppen. Sukrin minder i smag og udseende meget om sukker og derfor er det et utrolig populært sødemiddel. Sukrin indeholder ingen eller få kalorier. Du kan finde alle Sukrin sødemidler
her.